Orgelpijpjes


OP nieuwsbrief 2018-05-02 - Proficiat

Beste orgelpijpje en ouders

Jullie hebben werkelijk het allerbeste van jezelf gegeven gisteren. De uitvoering was fantastisch! Dit was een kinderkoor op topniveau. Dank je wel. Zowel het publiek, de jury als ikzelf hebben van ons optreden genoten.

De jurybespreking liep wat uit, we krijgen later nog een algemeen verslag toegestuurd, maar ze hebben nu al wat details mondeling besproken. Wij hadden een zeer kritische internationale jury waaronder de topdirigent uit Nederland en deze uit Finland op het gebied van ‘zingen met kinderen’ en de Italiaanse chef-dirigent van de Scala van Milaan, gespecialiseerd in operadirectie.

Van deze laatste moest ik jullie allemaal absoluut speciaal bedanken. Hij kwam onmiddellijk naar mij en zei: ”Jullie zijn het beste wat ik in deze 3 dagen op het festival gehoord heb! Zowel in de hoogte als in de laagte was alles zeer zuiver.” (Later ving ik op dat er discussie geweest was, enkelen vonden dat we zeker een cum laude hadden moeten krijgen, ook van deze sympathieke Italiaan)

De Finse dirigent vond het vooral heel belangrijk dat er ook jongens bij zijn en dat we zingen met kinderen van 7 tot 17 jaar. Beide zaken zijn volgens hem zeer belangrijk om een goede klank te bekomen.

Hierbij aansluitend wil ik dadelijk een oproep doen om zoveel mogelijk mensen aan te spreken die kinderen hebben die zouden willen komen zingen. We zijn dringend op zoek naar meer jongens, maar meisjes blijven natuurlijk ook altijd welkom!

Een extraatje dat me zeer veel plezier deed, was ook het volgende. Na de proclamatie kwam de componist van het plichtwerk me op de schouder tikken en hij bedankte me voor de prachtige uitvoering van zijn werk. Hij zei: “Ik heb één envelop bij, waarin al mijn werken voor gelijke stemmen zitten, ik geef deze aan jou. Ik heb het plichtwerk gedurende het festival meer dan 30 keer gehoord en jullie uitvoering was de mooiste.”

Dank je wel, voor jullie prachtige stemmen, jullie fantastische inzet, het engagement dat jullie hebben voor onze fijne groep en voor de ouders, dank je wel dat jullie je kinderen de kans geven om te zingen.

Jullie ongelooflijk fiere dirigent

Katrien          
          
Orgelpijpjes
OrgelpijpjesEmail:

Gekoppeld aan mailinglist:

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te garanderen.Alle info hierover vind je in ons Privacy- en cookiebeleid.