Orgelpijpjes


OP nieuwsbrief 2018-08-22 - Nieuw koorjaar

Beste ouders

Op het einde van deze warme vakantie staan we weer helemaal klaar voor een nieuw koorjaar vol muziek en plezier.

Deze nieuwsbrief bevat erg veel informatie, daarom durven wij beleefd vragen om hem goed te lezen.

1 Aanwezigheden

We merkten afgelopen koorjaar dat het soms wat misliep met de aanwezigheden, niet alleen op repetities maar ook op optredens. Dat vinden we jammer, zeker voor de kinderen die wel elke week aanwezig zijn.

Gelieve Katrien altijd te verwittigen als je er niet bij kan zijn. Dit kan op verschillende manieren:

2 Informatieavond

Begin oktober (datum volgt) organiseren wij een infomoment voor ouders van nieuwe en oude leden om de werking van het koor voor te stellen.

Dit wordt niet alleen uitleg van activiteiten, maar we zullen ook foto’s tonen van o.a. de sint-repetitie en andere leuke activiteiten. Uiteraard wordt dit alles met een hapje en drankje opgefleurd. We maken er een gezellig samenzijn van.

3 Activiteiten

Elke activiteit wordt tijdig digitaal aangekondigd via een nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we de reeds gekende agenda ook opnemen op het einde van elke nieuwsbrief, zo kan er zeker niets aan jullie aandacht ontsnappen.

De activiteit voor de maand september is de uitwisseling met het koor uit Halle a/d Saale (Duitsland). Hiervoor zijn we nog op zoek naar gastgezinnen. Veel meer dan slaapplaats en enkele maaltijden voorzien, zal het niet zijn, want hun programma zit goed vol. Dus kan jij van vrijdagavond 28 september tot maandagochtend 1 oktober enkele van de Duitse kinderen te logeren leggen? Laat dit dan aub weten aan Katrien.

Noteer alvast: Op zondagvoormiddag 30 september zingen we aansluitend op de viering een aperitiefconcertje met onze Duitse gasten. (Ook voor De Orgelijntjes)

4 Financies

  • Ons penningmeester wil graag de fakkel doorgeven. Heb jij interesse, neem dan gerust contact met ons op via info@orgelpijpjes.be. Uiteraard zijn ook vragen hier welkom.
  • De algemene vergadering besloot dat we vanaf dit schooljaar ons lidgeld zullen koppelen aan het schooljaar (dit is namelijk ook ons werkjaar). We geven in de loop van september -uitzonderlijk op papier- een brief mee met daarop de gegevens voor de betaling en ook de vraag of jullie gegevens nog correct zijn. Het inschrijvingsgeld houden we op 35 euro per zingend kind.
  • Wil je ons (en vooral onze kas) extra financieel steunen, dan kan je dit voortaan via Trooper.be.

Hoe werkt Trooper? Je surft in plaats van rechtstreeks naar je online shop eerst naar onze website, klikt daar op het ballonnetje met de Trooper robot, hier vind je de link van de webshop naar keuze waar je je bestelling kan plaatsen. Automatisch krijgen wij dan een percent van jullie aankoopsom en jij betaalt geen cent meer.

Meer informatie kan je altijd krijgen op onze infoavond in oktober.

5 Mailadressen

De nieuwsbrieven komen altijd per mail. Soms zijn er hier problemen mee en komen deze bij sommige mensen in hun spam terecht. Gelieve hier af en toe eens te kijken, zeker als je een hotmail adres hebt.

Vind je een nieuwsbrief niet meer terug? Geen nood, ook op de website staan deze altijd allemaal.

6 Werving

Onze ervaring leert ons dat mond-aan-mond reclame zeer goed werkt. Wij nodigen jullie dan ook allemaal uit zoveel mogelijk kinderen aan te spreken en mee te brengen om de groep aan te vullen.

Alle jongens en meisjes tussen 4 en 16 jaar zijn nog steeds welkom!

7 Agenda

2018

28/09 tot 01/10/2018 Ontvangst kinderkoor Halle (Duitsland) poging 2
begin oktober Info avond ouders
o.v. 3/11/2018 Kerkentocht
10/11/2018 Spaghetti-avond
week voor kerst Activiteit in de warmste week

2019

02/02/2019 Concert ter bedanking van stad Leuven voor ‘lichten’ uit Sint-Pieterskerk in O.L.V.-Troost
18/05/2019 om 14.00 uur trouw Sarah Bronselaer (oud-orgelpijpje)
begin juli Bezoek Halle, Weimar en omgeving (nog uit te werken)
16/11/2019 Spaghetti-avond


2020 = 60-jarig jubileum!

Voorjaar 2020 Dankviering om feestjaar in te zetten(met oud-leden) opgedragen aan Guido Konings met aansluitend receptie
14/04 – 17/04/2020 Cadzand
1/5 of 2/5 of 3/5/2020 EMJ Neerpelt (25ste opeenvolgende deelname voor OP)
5/7 t.e.m. 15/7/2020 Deelname Choir World Games in België
najaar Jubileumconcert


We beseffen dat dit een hele brok informatie is, aarzel niet om contact op te nemen als er iets niet duidelijk is.

Bedankt alleszins voor jullie inzet en samen maken we er een fijn nieuw koorjaar van!          
          
Orgelpijpjes
OrgelpijpjesEmail:

Gekoppeld aan mailinglist:

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te garanderen.Alle info hierover vind je in ons Privacy- en cookiebeleid.