Orgelpijpjes


OP nieuwsbrief 2019-05-30 - Planning juni, juli en augustus 2019

Beste orgelijntjes, orgelpijpjes en ouders,

Ik wil graag beginnen met het bedanken van iedereen die meegezongen heeft op alle uitvoeringen dit schooljaar.

Na Pasen brachten we een schitterend concert in Erps-Kwerps, een zeer mooi verzorgde huwelijksviering op 18 mei, waar we zeer veel lovende reacties op kregen en twee mooie communievieringen voor de parochie (nog steeds als dank dat wij gratis kunnen repeteren in de kerk).

Graag wil ik hieraan toevoegen dat ik zelf wel zeer ontgoocheld ben over de onwaarschijnlijk magere opkomst voor de huwelijksviering op 18 mei en de 2 communievieringen. De viering van 18 mei wisten jullie een jaar vooraf en stond op alle nieuwsbrieven, het kan dan niet zijn dat er dan maar 24 van de meer dan 50 ingeschreven leden aanwezig zijn. Zowel bij de plechtige communie als bij de eerste waren er slechts 9 leden aanwezig (waaronder vandaag bij de eerste communie 3 orgelijntjes).

Voor volgend schooljaar verwacht ik van iedereen een veel groter engagement voor alle optredens! Met 2 grote wedstrijden en een jubileumjaar in het vooruitzicht zal alleen ziekte als geldige reden voor afwezigheid kunnen aanvaard worden. De planning voor volgend schooljaar krijgen jullie nog voor de grote vakantie.

Juni

  • In juni gaan de repetities gewoon door (voorbereiding Duitsland!).
  • Zondag 09 juni om 10.00 uur: dankviering Pinksteren in uniform
  • Op 21 juni voorzien we om 17.00 uur een laatste toonmoment voor de ouders van ‘De Orgelijntjes’. Ook ‘De Orgelpijpjes’ zullen enkele liederen zingen, als voorbereiding van het concert in Halle. Na dit toonmoment wordt aan alle ouders als dank voor jullie inzet door het bestuur een glaasje aangeboden om zo het mooie koorjaar gezellig af te sluiten.
  • Vanaf 28 juni zijn er geen repetities meer apart voor de orgelijntjes. Zij kunnen op 28 juni en van 9 augustus tot 6 september gewoon aansluiten bij de repetities van de orgelpijpjes van 16.00 uur tot 16.45 uur. De orgelijntjes van het eerste leerjaar kunnen alvast oefenen om tot 18.00 uur op de repetitie te blijven.

Vakantie

  • Van 29 juni tot 5 juli: koorreis Halle en Thale (Duitsland), dus geen repetitie op vrijdag 5 juli.
  • Zondag 7 juli: eucharistieviering met bakje troost achteraf
  • Geen repetitie op vrijdag 12, 19, 26 juli en 2 augustus.
  • We starten opnieuw op vrijdag 9 augustus.
  • Zondag 11 augustus: eucharistieviering
  • Voor 15 september moeten alle deelnemende leden voor de ‘World Choir Games’ zich bekend maken. Houd goed alle nieuwsbrieven in het oog zodat jullie zeker geen informatie hierover missen.

Tot slot nog iets heel anders

De tweede (8 tot 12 juli) en derde (15 tot 19 juli) week van de vakantie organiseren enkele oud-leden belevingskampen houtbewerking voor kinderen tussen 8 en 12 jaar o.l.v. Bart Luykx, (ook oud-lid). Heb je deze weken nog niets gepland en wil je graag eens een week in open lucht leven, in een tent slapen, zelf eten koken op open vuur, klimmen, klauteren en ravotten in de natuur en hout leren bewerken (2 keer 2 uur per dag) en nog veel meer, ga dan eens kijken op de website van Bart http://www.woodenart.be/nl/agenda.htm

Voor iedereen veel succes met de examens en tot vrijdag,

KatrienOrgelpijpjes
OrgelpijpjesEmail:

Gekoppeld aan mailinglist:

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te garanderen.Alle info hierover vind je in ons Privacy- en cookiebeleid.