Orgelpijpjes


OP nieuwsbrief 2019-05-06-15 - Praktische info reis Halle/Thale 2019

Beste orgelpijpjes en ouders,

Het schooljaar loopt op zijn laatste benen en dat betekent dat ook onze koorreis heel erg dichtbij komt. Je kan dit alvast volgen op www.orgelpijpjes.be

Vertrek: zaterdagmorgen 29 juni 2019

 • 06.30 uur: verzamelen aan de kerk van O.L.V. van Troost, je draagt je koorpull. Bagage gaat in de kofferruimte van de bus (de traditionele laatkomers komen tegen 06.15 uur).
 • 07.00 uur: vertrek (tijdens de rustmomenten kan er gegeten worden, niemand eet op de bus)

Volgende zaken worden opgehaald:

 • Medicatie aan Bernadette (onze medisch verantwoordelijke)
 • KIDSID (wie het eerste middelbaar af heeft, houdt zijn identiteitskaart zelf bij)
 • Originele Europese ziekteverzekeringskaart (indien je deze nog niet afgegeven hebt. Het kan ook nog op de repetitie van 21 of 28 juni).
 • Wit koorhemd in genaamtekende hoes.

Thuiskomst: vrijdag 5 juli 2019

 • Vertrek in de jeugdherberg: 10.00 uur. We voorzien thuis te komen in de late namiddag. Het exacte aankomstuur zal op de homepagina van de website geplaatst worden.

Adressen:

 • Uitwisseling 29 en 30 juni: Singschule Halle (Saale) e.V., Böllberger Weg 188, 06110 Halle (Saale)
 • Vanaf maandag 1 juli: Jeugdherberg Thale, Waldkater 1, 06502 Thale

De bagagelijst vinden jullie op de website.

 • Mogen wij vragen deze zo snel mogelijk te bekijken, er zijn misschien items (zoals de wandelschoenen) die jullie nog niet hebben en dus nog aangekocht moeten worden.
 • Denk eraan dat we in gastgezinnen logeren en dat een klein cadeautje fijn is om het ijs te breken als je niet weet wat je moet vertellen.

Ons ‘gsm- en-andere-elektronica’-beleid

 • Op de bus wordt een lijst gemaakt van alles wat jullie bij hebben. Er wordt geen elektronica gebruikt tijdens repetities, maaltijden, sport- en spelactiviteiten en alles wordt opgehaald bij het slapengaan. Denk er dus zeker aan alles wat je meeneemt van je naam te voorzien!
 • Het koor is niet verantwoordelijk voor verlies van waardevolle voorwerpen. Wat je zeker niet kwijt wilt geraken, laat je beter thuis. Ook snoep en alcohol staan NIET op de bagagelijst! Een beetje zakgeld mag wel (max. € 20). Dit is alleen om wat souveniertjes te kopen.
 • Muziekinstrumenten neem je mee op eigen risico. We zorgen er in de jeugdherberg wel voor dat deze bewaard worden in een kamer die op slot kan. Ze worden voor de veiligheid niet in de bagageruimte van de bus gezet, wel in de bus zelf.

In geval van nood, kun je ons bereiken op één van de volgende nummers:

Het programma met uitgebreide informatie krijgen jullie op de bus.

 • De ouders thuis kunnen ons dagelijks volgen op onze blog na inloggen op de ledenzone van de website. We zullen proberen deze elke dag te updaten zodat jullie weten hoe het met ons gaat en wat we zoal gedaan hebben. De uitnodiging hiervoor hebben jullie al in jullie mailbox gekregen (onderwerp mail: 'Toegang tot het ledengedeelte van www.orgelpijpjes.be'), anders graag een seintje op info@orgelpijpjes.be
 • Als activiteit op de laatste avond voorzien we een freepodium. Niemand is verplicht hieraan mee te doen, maar het zou wel fijn zijn als de meesten van jullie een paar ideeën hebben. We voorzien 2 momenten tijdens de reis waarin jullie alles verder kunnen uitwerken. We nemen de piano mee, een optreden met je eigen instrument, of je examenstukje spelen, kan altijd dus ook voor de pianisten. Voor dansnummertjes (of andere) neem je best je eigen muziek mee (op USB-stick). Verkleedkleren of andere attributen voor eventuele toneeluitvoeringen moet je zelf meenemen. (We zitten in een streek waar veel heksenverhalen verteld worden, daar kun je misschien wel wat inspiratie in vinden.)

De medische fiches zijn (bijna) allemaal binnen, maar indien er zich intussen belangrijke veranderingen in de medische toestand van jouw kind hebben voorgedaan, is het absoluut noodzakelijk dat wij ook hiervan op de hoogte zijn. Alvast hartelijk dank hiervoor. Medicatie die niet op de fiche vermeld wordt (vb. medicatie tegen reisziekte), mag niet toegediend worden.

De Europese ziekteverzekeringskaart is verplicht! Kijk zeker na of ze nog geldig is. In geval van ongeldige documenten, doet de verzekering moeilijk en betaalt u alles zelf.

Er ontbreken nog enkele gelegaliseerde toelatingen. Gelieve dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Gelieve ook de betaling in orde te brengen indien dit nog niet gebeurd is.

Indien jullie nog vragen of opmerkingen hebben, kan dit via info@orgelpijpjes.be

Samen maken we er alvast weer een onvergetelijke reis van!

Lieve, Hans, Liesbeth, Katrien, Nadya en Bernadette voor de hele periode, Lieven, Linda en Kurt voor eventjes, omdat ze er toch ook graag nog eens bij zijnOrgelpijpjes
OrgelpijpjesEmail:

Gekoppeld aan mailinglist:

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te garanderen.Alle info hierover vind je in ons Privacy- en cookiebeleid.