Orgelpijpjes


OP Nieuwsflits 2020-04-03 - Vrijdag-tips

Beste orgelpijpje en ouders,

Straks begint de paasvakantie. Hoera!

Ik heb het gevoel dat iedereen aan wat rust toe is. Het is vrijdag en bijna 16.00 uur. Tijd voor de repetitie. Ook in de vakantie is er hopelijk wat tijd om met het koor bezig te zijn.


Zing in uw kot!


Ik zal telkens op vrijdag een bericht doorsturen met de tips van de week, waar je dan wat aan kan oefenen. Op die manier moeten jullie zelf niet op zoek naar op de website van ‘Koor en Stem’.

Tip 1: Uitspraak van de Engelse th (in liederen) met Kristel Lamerichs. Interessant voor groot en klein! https://www.youtube.com/watch?v=_xgzDElJ3X4

Dit filmpje vind je ook terug op volgende site en daar staan ook nog allerlei andere tips op voor het goed uitspreken van klanken in liederen. Ga gerust eens een kijkje nemen. https://www.vocalcoachingleuven.com/uitspraak-th

Dit kun je toepassen in het plichtwerk van Neerpelt (in bijlage). Lees de tekst een paar keer luidop en let op alle woorden met th.

Tip 2: Body percussion ‘Ik wil taart!’ met Tom Johnson.

https://www.youtube.com/watch?v=EO2VmimB-TU&t=25s

Tekst:

Ik wil taart. Ik IK wil taart.

Ik wil taart. Ik wil taart taart.

Ja ja …

Nog een laatste belangrijke mededeling!

Ook de plechtige communie van 3 mei en de eerste communie van 21 mei zullen uitgesteld worden.

De viering van 21 mei wordt dan een gewone O.H.- Hemelvaartviering. Normaal gezien blijft de dankviering van Pinksteren ook behouden. Hiermee hebben we geen grote optredens meer dit schooljaar, maar we zullen dan ook onze tijd hard nodig hebben om aan het Neerpelt-repertoire te oefenen.

Geniet van het mooie weer en speel veel buiten!

Tot volgende week vrijdag in de volgende brief,

Katrien           Summer's Amber Shoe
Orgelpijpjes
OrgelpijpjesEmail:

Gekoppeld aan mailinglist:

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te garanderen.Alle info hierover vind je in ons Privacy- en cookiebeleid.